2008-09-29 17:43:22• hírek • Szatmár.ro

Októberben már lesz magyar nyelvű vizsga

A törvény szerint magyar nyelven is vizsgázhat az, aki kéri ezt a lehetőséget. Ám amióta Szatmárnémetiben bevezették a számítógépes vizsgáztatást, ez nem lehetséges.

2008 július 17-től az új rendszerben csak románul lehet vizsgázni, annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem készült el a magyar nyelvű számítógépes program. Az illetékesek azzal is mentegetőznek, hogy a tesztkérdések közé újabb kérdések kerültek, ezeket még le kell fordítaniuk az ezzel megbízott hivatalos fordítóknak.

Cimpian Ioan, a Szatmár megyei vizsgáztató központ vezetője elmondta: ígéretet kaptak arra, hogy az októberi hónapban már magyarul, angolul és franciául is lehet majd elméleti vizsgát tenni a jogosítvány megszerzése érdekében. Pontos dátumot nem tudott mondani, de az biztos, hogy az egész országban egyszerre lesz majd elérhető a magyar nyelvű vizsga.

Cimpian azt is elmondta: érezhető ugyan, hogy az utóbbi időben valamivel kevesebb személynek sikerül az elméleti tudást ellenőrző teszt, de azt nem tartja reálisnak, hogy ez a számítógépen való vizsgáztatás miatt lenne. Szatmár megyében az idei évben a vizsgázóknak csupán 18,60 százaléka vette az első akadályt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: